Reobrim el Cafè de Mar

Referenciem el cooperativisme

Reobrim el Cafè de Mar, hereu de les lluites col·lectives i símbol del cooperativisme i l’economia social de Mataró, per beure dels testimonis del nostre passat i construir conjuntament presents i futures xarxes de cooperació i solidaritat a la ciutat.

Durant dècades el Maresme i Mataró es van caracteritzar per ser un territori cooperatiu capaç no només d’acollir cooperatives sinó també de generar una xarxa de cooperació entre elles. En aquest context, la Unió de Cooperadors de Mataró (UCM) va anar guanyant protagonisme esdevenint clau en l’articulació de les activitats productives i de subministrament i convertint les cooperatives en el pal de paller de la vida educativa i cultural de la ciutat.

Ara, gairebé un segle després de l’època daurada del cooperativisme i les lluites col·lectives ens trobem en un moment en que el capitalisme mostra la seva cara més agressiva. És per això que veiem més necessari que mai rescatar aquelles formes de cooperació i de relació entre les persones que ja van demostrar ser una eina imprescindible per a protegir-nos i generar espais basats en el mutualisme, el suport i la solidaritat.

La UCM inicia el 13 de juny una campanya amb actes i activitats relacionades amb el cooperativisme i l’economia social que durarà fins a final de mes, coincidint amb la reobertura del que va ser l’antic Cafè dels Pescadors de Mataró, ara convertit en Espai Culinari del Cafè de Mar i de la Biblioteca Cooperativa que s’ubicarà al mateix edifici. Esperem trobar-nos-hi per construir i compartir conjuntament aquesta nova etapa.

PROGRAMA D’ACTIVITATS

Divendres 13 de juny 19.00 h
FESTA DE REOBERTURA DEL CAFÈ DE MAR
Petita festa d’obertura de l’espai culinari del Cafè de Mar. Amb la participació de les cooperatives; L’Ariet, Musicoop, La Claraboia, La Mata, Art i joc.

Diumenge 15 de juny. 10.00 h
RUTA COOPERATIVA I VERMUT
Passeig guiat a càrrec de l’historiador mataroní Víctor Ligos pels espais més emblemàtics del cooperativisme a la ciutat. Inici i final del recorregut al Cafè de Mar.

Dimecres 18 de juny 19.00 h
PRESENTACIÓ DEL PROJECTE GUANYADOR DE LA 3a BECA JOAN PEIRÓ
La Fundació Unió de Cooperadors de Mataró farà públic el projecte guanyador de la 3a Beca Joan Peiró.

ACTE INAUGURAL
Amb Joan Mora, Alcalde de Mataró i president de la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró i Anna Huertos, presidenta de la Unió de Cooperadors de Mataró.

Dijous 19 de juny 19.00 h
‘LA POSTGUERRA A MATARÓ 1939-1952’
Presentació del llibre a càrrec de la seva autora Margarita Colomer
PRESENTACIÓ DE LA BIBLIOTECA DEL CAFÈ DE MAR
Presentació del projecte de Biblioteca cooperativa que s’ubicarà al Cafè de Mar.

Dissabte 21 de juny 21.00 h
SOPAR COOPERATIU
Acte obert per conèixer el teixit cooperatiu local.
Si ets una cooperativa i vols participar contacta a: info@cafedemar.coop
Reserva la teva plaça per sopar a: espaiculinari@cafedemar.coop

Dijous 26 de juny 20.00 h
TERRITORI COOPERATIU, experiències de l’economia social al Maresme
Passi del documental guanyador de la beca Joan Peiró 2011 i cinefòrum amb les seves realitzadores; Elba Mansilla i David Andreu.

Dissabte 28 de juny 18.00 h (Patí del Cafè Nou)
BERENAR COOPERATIU AL PATI DEL CAFÈ NOU
Tarda amb activitats infantils i actuació musical.

cartell-juny-2014-cafe-de-mar-xarxa